Firmele vor fi obligate să aibă asigurare de răspundere profesională

Posted on : by : Administrator

Companiile vor fi obligate să încheie anual o asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puțin cheltuielile necesare unei eventuale proceduri de insolvență. Este vorba de un Proiect de lege privind Registrul Comerțului, dar să se aplice, acesta trebuie aprobat de Guvern și adoptat de Parlament.

Una dintre noutățile majore pe care le va aduce acest document este obligarea companiilor la încheierea anuală a unei asigurări de răspundere profesională. Polița va trebui să acopere, mai precis, cel puțin cheltuielile unor eventuale proceduri de insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară.

„Societățile sunt obligate să încheie anual asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puțin cheltuielile de derulare a procedurilor de insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară”, scrie în proiect, prevederea urmând să fie introdusă în Legea societăților nr. 31/1990.

Firmele vor fi obligate să depună anual această asigurare la Registrul Comerțului, în vederea înregistrării. În cazul în care obligația de înregistrare va fi ignorată, Registrul Comerțului va putea să pronunțe dizolvarea firmelor.

Remunerarea lichidatorului se va face, în cazul în care serviciile acestuia sunt necesare, din asigurarea firmei. Tot asigurarea va fi folosită și pentru decontarea taxelor, tarifelor, comisioanelor și taxelor judiciare de timbru.

Proiectul de lege NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie aprobat de Guvern, adoptat de Parlament, promulgat de președintele României și publicat în Monitorul Oficial. Dar, de obicei, inițiativele legislative ale Guvernului sunt adoptate de Parlament, astfel că proiectul are șanse mari să ajungă să se aplice.

Company Reviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *