Guvernul a bătut recordul la modificările aduse Codului Fiscal

Posted on : by : Administrator

În 11 luni, prin 10 acte normative, au fost modificate ori completate nu mai puţin de 261 de articole din Codul fiscal, a informat CNIPMMR, precizând că media la nivel european este de 5 ori mai mică şi nicidecum nu priveşte aspecte fundamentale, ca în România.

Planul de guvernare al PSD a dus la modificarea haotică a Codului Fiscal, înregistrându-se în primele 11 luni nu mai puţin de 261 modificări legislative, cele mai multe fără dezbatere publică ori studii de impact care să indice în ce măsură sunt benefice sau nu aceste modificări. “Media modificărilor anuale ale Codului Fiscal la nivel european a diverselor aspecte tehnice, în niciun caz fundamentale, este de 50. În România, numai în acest an, am avut 261 de modificări ale Codului Fiscal. De asemenea, timpul mediu de dezbatere cu partenerii sociali şi stakeholderii pentru implementarea masurilor de modificare a legislaţiei cu incidenţă asupra mediului economic, este de 3 ani. În România, am atins un record nemaiîntâlnit de 0 zile (a se vedea ultima OUG de modificare a dialogului social)”, a declarat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR.

Potrivit acestuia, cele 261 de modificări au afectat încrederea IMM-urilor în sistemul fiscal şi au implicat costuri ridicate de modificare a programelor de contabilitate, de consultanţă şi de implementare a modificărilor. „Reiterez faptul că este necesară asigurarea stabilităţii cadrului legal şi predictibilităţii pentru IMM-uri, cu simplificarea birocraţiei, reducerea cheltuielilor administrative şi valorificarea bunelor practici în domeniul reglementărilor fiscale din celelalte state europene.”, a completat Jianu.

Cea mai controversată modificare a Codului Fiscal priveşte transferul contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului, în cea a angajatului.

Company Reviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *